Владимир Василев | Vladimir Vasilev

Владимир Василев | Vladimir Vasilev

Владимир Василев се занимава с WordPress професионално от 2010 година насам, като от тогава изгражда и развива собствена уеб агенция, фокусирана основно върху WordPress, междувременно провеждайки множество лекции и обучения за работа с WordPress, както за частни организации, така и за няколко столични гимназии, Софийски Университет и ТУ – Пловдив. От години е редактор на българските преводи в WordPress (ядрото, теми и разширения) и редовно организира работни срещи за поддържането на преводите актуални. Последната година и нещо е старши разработчик в Деврикс.

Превеждане и добавяне на многоезичност в WordPress-базирани сайтове

Ще бъдат представени общите концепции за цялостното превеждане на сайт на език, различен от английски, както и въвеждането на втори (или повече) езици. Ще бъдат обсъдени по-популярните подходи за това, включвайки използването на две отделни WordPress инсталации, Multisite мрежа, разширенията Polylang, WPML, qTranslate X, Loco Translate, Codestyling Localization, някои други, както и защо част от тях не бива да се използват в повечето случаи.

Ще бъде демонстрирана работата по настройването на двуезичност за сайт и ще минем през някои от най-често срещаните проблеми и техните решения.

Сесия